user_mobilelogo

Kodak Pakon F-135 Plus negatief scanner huren

Huur een Kodak/Pakon F-135 Plus negatiefscanner

 

Huurprijzen Kodak/Pakon F-135 Plus:

2 dagen - EUR 80,00

3 dagen of langer - EUR 35,00 per dag

1 week - EUR 200,00 

Borgsom EUR 200,00

Alle prijzen zijn incl. 21% btw

 

 

Momenteel geven de resterende exemplaren van deze scanner hardware errors. Met het wisselen van onderdelen tracht ik deze scanners weer probleemloos werkend te krijgen. Helaas tot nu toe zonder succes. De kans is erg klein dat ik deze scanners weer aan de praat krijg. Mochten de scanners toch weer beschikbaar komen dan zal ik dat hier melden.

 

Deze scanner is niet te koop. Wel zo nu en dan op www.ebay.com
This scanner is for rent only. If you want to buy one visit: www.ebay.com

 

Kenmerken: 

 • didero kleinbeeld negatiefstrook 35mmDe Kodak-Pakon F-135 Plus is een snelle professionele minilab negatieven scanner (filmscanner) voor het scannen van kleinbeeldnegatieven (24 x 36 mm - de film met perforatie aan beide zijden). Volgens de specificaties haalt de scanner 300-360 beeldjes per uur bij een maximale resolutie van ongeveer 2000 x 3000 pixels (goed voorA4 printformaat) met Digital ICE (stofjes en krasjesverwijdering bij kleurmateriaal) ingeschakeld.
  Met Digital ICE uitgeschakeld gaat het scannen niet sneller. Bij lagere resoluties haalt deze scanner volgens de specificaties nog meer beeldjes per uur. 

 • In de praktijk blijkt dat een film van 36 opnamen in 3-4 minuten wordt gescand op de hoogste resolutie. Daarbij komt ook nog wat tijd (ca. 1 minuut) om de bestanden vanuit een buffer op de harde schijf op te slaan als JPG of TIF. De scans kunnen ook direct op een aangesloten externe Harde Schijf opgeslagen worden. Gezien de scanresultaten een prima scanner en meerdere huurders hebben in enkele dagen vele duizenden negatieven gescand. 

 • Ook zwart-wit kleinbeeld negatieven kunnen gescand worden. De beperking aan het scannen van zwart-wit films is dat de verwijdering van stofjes en krasjes (Digital ICE) niet werkt vanwege de andere chemische samenstelling van zwart-wit films.

 • Zowel stroken van 3-6 beeldjes als ongesneden films ("aan de rol") kunnen gescand worden. Stroken van 2 negatieven kunnen wel gescand worden maar dat gaat erg lastig omdat het filmtransportwiel in het midden van de scanner zit.
  De ruimte van de ingang en de uitgang naar het midden toe is te lang om de filmstrook van 2 opnamen goed in de scanner te schuiven of er weer uit te halen. Sommigen lukt het wel door een lege strook te gebruiken om de andere strook door te schuiven. In dat geval adviseer ik stroken met slechts 2 opnamen tot het laatst te bewaren. Ook losgeknipte enkele beeldjes scannen gaat om die reden niet. Wel een enkel beeldje als daar een lang genoeg stuk aanloopstrook aan zit. Plakstroken aan de negatiefstroken moeten voor het scannen voorzichtig verwijderd worden. 

 • Let op: deze scanner is niet geschikt voor Instamatic 126 negatieven (vierkante negatieven met onderaan 1 perforatiestrook).  
 • Het is ook mogelijk halfkleinbeeld negatiefstroken met deze scanner te scannen. Maar hou voor ogen dat er dan wel een resolutie voor prints van max 10 x 15 cm overblijft en dat de belichting voor twee beeldjes tegelijk genomen wordt. Achteraf moeten de scans verdeeld moeten worden in twee beeldjes en in veel gevallen de belichting per beeldje aangepast worden. Met de TLX client software kunnen ook Hasselblad XPan (panorama) negatieven gescand worden.

 • De software zet de scans automatisch om van negatief naar positief.
  Bij kleurenfilm zal de software zo goed mogelijk de oranje kleur van de filmdrager corrigeren. Omdat per filmtype, ouderdom van de films én merk de oranje kleur verschilt kunnen er kleurverschillen ontstaan. Nog afgezien van de kleurverschillen tussen verschillende merken films onderling.  

 • De scans kunnen worden opgeslagen in JPG formaat of TIF. In JPG formaat hangt de grootte van de bestanden af van de informatie in de opnamen (o.a. aantal kleuren) én de JPG kwaliteit instelling (mate van compressie). Gemiddeld zijn JPG scans 2 tot 6MB per stuk. TIF bestanden kennen geen compressie en zijn zo'n 10x zo groot. 
 • Huur een Kodak/Pakon F-135 Plus negatiefscanner
  De Kodak/Pakon F-135 Plus werkt alleen met geheel eigen software én alleen op Windows 2000 of XP én er worden specifieke eisen aan de hardware gesteld. Vandaar dat bij de huur een Windows XP Professional Laptop mee wordt geleverd met de software voorgeïnstalleerd. De scans zet u tussentijds over met een USB stick of een externe HD aangesloten op een USB poort. Noot: met Windows XP (32-bits versie) worden externe Harde Schijven van maximaal 2TB (2,2 TB) ondersteund.

 

Meegeleverde accessoires :

 • Stroom/Net adapter en USB 2.0 kabel
 • Windows XP Professional Intel Dual Core Laptop
 • Evt. software om de scans verder te bewerken 

 • Giotto Rocket Blaasbalg

 

Enkele scanvoorbeelden: