Braun Multimag Slidescan 6000 Dia Scanner

Huur een Braun Multimag Slidescan 6000 Dia Scanner:

 

 

 • Huur 2 dagen - EUR 70,00

 • Huur 3 dagen of langer - EUR 30,00 per dag 

 • Huur 1 week - EUR 180,00 

 • Borgsom EUR 200,00

 • Alle prijzen zijn incl. 21% btw

      

Huur een Braun Multimag Slidescan 6000 Diascanner

 

 

De Braun Multimag Slidescan 6000 komt uit dezelfde fabriek als de Reflecta DigitDia 6000 maar wordt met betere specificaties (o.a. hogere werkelijke scanresoluties én een hogere DMAX waarde) gefabriceerd. 

 

 

Kenmerken:

 • Voor het geautomatiseerd scannen van kleinbeeld (24 x 36 mm), halfkleinbeeld (18 x 24 mm) en 40 x 40 mm dia's (positieven). Natuurlijk kunnen ook andere dia's gescand worden die in standaard raampjes met een buitenmaat van 50 x 50 mm zijn ingeraamd.
   

 • De meest gangbare diahouders/magazijnen kunnen rechtstreeks in de scanner geplaatst worden: CS, Universal, LKM, alle Paximat-diamagazijnen, Kodak Carousel magazijnen voor 100 dia’s.

  Maar om verschillende redenen adviseer ik uitsluitend de standaard ofwel universele diasledes te gebruiken.
  Zie ook: Voorbereidingen voordat u een Braun diascanner gaat huren.
   

 • De Braun Multimag Slidescan werkt op Windows Vista t/m Windows 10 en alle recente Apple Mac OS X systemen (Intel).

  Alleen is één keer gebleken (08-06-2018) dat met een Apple Laptop met OSX High Sierra en alleen een USB-C aansluiting waar een USB-C naar USB-B adapter gebruikt wordt de scanner momenteel niet herkend wordt na installatie van de laatste Cyberview software (CyberViewX 5.16.60).
  Daarna is er nog iemand geweest die een USB-C hub had waarmee de scanner wel zonder problemen werkte. Het schijnt een min of meer bekend probleem zijn met scanners die de Cyberview software nodig hebben om een driver te installeren onder OSX: Apple Forum: Can't connect scanner through USB-C in OS High Sierra

  Maar sinds kort is er een nieuwe versie van de VueScan Professional uit en is deze problematiek mogelijk opgelost. Met de nieuwste versies van VueScan (9.6.39 en hoger) hoeft niet meer een driver via de Cyberview X software geïnstalleerd te worden. Ook is gebleken dat de nieuwe versies van VueScan nog beter stofjes en krasjes verwijderen. Inderdaad lijkt het erop dat het probleem is opgelost. Op 28-06-2019 kwam een huurder met een nieuwe Macbook Pro met OS X Mojave die een goedkope Alibaba USB-C naar USB-A (2.0 en 3.0) adapter had. Werkte probleemloos met de nieuwste versie van VueScan (9.6.43) zonder Cyberview te hoeven installeren voor een driver.
   

 • De VueScan scansoftware zorgt o.a. voor het automatisch transport, snijdt de scans bij (autocrop - alleen kleinbeeld) aan de binnenzijde van de diaraampjes, nummert de scans door in de map waar u ze opslaat etc. Bij het scannen van andere formaten als normaal kleinbeeld (24x36 mm) moet eerst aan de hand van een preview het scankader gezet worden.
   

 • Met infrarood licht worden stofdeeltjes en krasjes gemeten op beide zijden van de film tijdens het scannen om deze na het scannen te verwijderen.  In de Nikon scansoftware en bij de Kodak/Pakon scanners heet dat Digital ICE.
  De VueScan Professional software die ik bij de duur van de huur meegeef werkt met eigen algoritmes om stofjes en krasjes te verwijderen en werkt bijvoorbeeld met Kodachrome dia's beter als de Digital ICE functie in de Nikon scansoftware. Ten onrechte wordt de Nikon Coolscan 9000ED hier en daar aangemerkt als enige scanner die Kodachrome dia's kan scannen met ICE ingeschakeld. 
 • Hoge maximale optische scanresolutie van 5000 dpi.
  De gemeten werkelijke maximale scanresolutie komt uit op ca. 3900dpi.
  De Nikon Coolscans komen uit op ca. 4000dpi.
  Om de kwaliteit van de Braun Multimag Slidescan te demonstreren heb ik hier wat voorbeelden gezet van dia's gescand met de Braun en dezelfde dia's gescand met de Nikon Coolscan 5000. Voor alle scans is gebruik gemaakt van de VueScan software. U kunt de scans lokaal opslaan om ze te vergelijken.

  Overigens het gros van de huurders scant op A5 formaat (ca. 1800dpi) of A4 formaat (ca. 2500 - 2800dpi) omdat het scannen op hogere resoluties doorgaans geen nut heeft gezien de kwaliteit van het beeldmateriaal (staar u niet blind op scanresoluties - daarover later meer) en de scantijden progressief gaan oplopen boven de 2500 dpi (met uitzondering van een enkele MacBook Pro).
   

 • Scantijden bij de A5 en A4 scanresoluties met Digital ICE ingeschakeld: ongeveer 1,5 minuut tot 2/2,5 minuut per dia. De aangegeven scantijden zijn een gemiddelde en afhankelijk van de kwaliteit van de dia's én de snelheid van uw systeem. Sterk vervuilde en donkere dia's kosten gemiddeld meer tijd om te scannen, zie ook Voorbereidingen voordat u een Braun diascanner gaat huren.
   

 • Hoge kwaliteits CCD-sensor van 37,5 x 37,5 mm zodat bijna het gehele oppervlak van 40 x 40 mm dia's gescand kan worden. De Nikon Coolscans hebben een kleinere beeldsensor (iets groter als 24 x 36 mm) zodat er bij het scannen van 40 x 40 mm dia's een flink stuk wegvalt.
   

 • Hoewel de Braun Multimag Slidescan primair ontworpen is om dia's te scannen kunnen negatieven ook goed gescand worden met behulp van de VueScan software.

  In de VueScan software is een instelling aanwezig om negatieven naar positieve beelden om te zetten. Scannen van negatieven met de Braun kan alleen als de  negatieven afzonderlijk worden ingeraamd in standaard diaraampjes met een buitenmaat van 5 x 5 cm. Hou er wel rekening mee als u dit doet dat niet alle afdrukcentrales losse negatieven standaard kunnen afdrukken.
   

 

Huur een Braun Multimag Slidescan 6000 Diascanner

 

 

Meegeleverde accessoires :
 • A/C Stroom adapter en USB 2.0 kabel

 • Software: VueScan Professional scansoftware voor Windows en actuele Apple Mac OS X systemen (Intel Macs)
  Cyberview X software Optioneel (driver). Met de nieuwste versie van VueScan (9.6.39 en hoger) hoeft geen driver met Cyberview X geïnstalleerd te worden.

 • Eventueel software om de scans verder te bewerken

 • Giotto Rocket Blaasbalg om de dia's voor het scannen schoon te blazen