Fotografie - Software Fotobewerking


Muiderslot 2004

Toon # 
# Weblink Hits
1   Link   DxO Optics Pro
Tip: een zeer goede fotobeheerder/RAW convertor voor OSX en Windows in de stijl van Adobe Lightroom.
Met profielen voor objectieven en camera's. Mogelijk een alternatief voor diegenen die nog niet (of wellicht nooit) een abonnement op Adobe producten willen nemen.
Sinds half juni 2013 in gebruik en de resultaten mogen er zijn. Zo niet beter als Lightroom. Alleen mis ik t.o.v. van Lightroom wel een aantal opties zoals rode ogen reductie en een handige nummering bij export van de fotobestanden.
1863
2   Link   Adobe Photoshop Lightroom
Een aanrader voor de gevorderde gebruiker/professional. Versie 6 alweer. Adobe is eindelijk met de prijs overstag gegaan. Sinds een maand loopt er een aanbieding bij Adobe: Photoshop CC + Lightroom samen per maand voor 12,29 EUR incl. BTW
2607
3   Link   Affinity Photo
Fotobewerkings programma met nu nog beperkte ondersteuning van veel 64-bit Photoshop plug-ins. Naast eerst een bekroonde Mac versie is er nu ook een versie (maart 2017) voor Windows. Prijs is aantrekkelijk (€49.99). Er kan een 10 dagen proefversie gedownload worden na registratie op de website.
822
4   Link   Kodak - ASF
Kodak ASF Photoshop plugins voor beeldrestauratie. Sommige van deze plugins (Digital ROC, GEM en SHO) zaten min of meer standaard in de Nikon Scan software.
2475
5   Link   Neatimage.com
Neat Image, noise reduction for digital cameras and scanners. Photoshop Plugin alswel zelfstandig programma (Apple en Windows). Één van de betere. Sinds kort zijn er ook versies voor Photoshop Elements en andere beeldbewerkingsprogramma's, zelfs voor het gratis Irfanview. Ook heeft Neat een plugin ontwikkeld (Neat Video) voor verschillende videobewerkingssoftware pakketten.
2629
6   Link   PictoColor.com
Fijne kleurcorrectie plugin. Er zijn verschillende versies. Ook een standalone.
2339
7   Link   Movavi Video Suite
Tip: de naam dekt lang niet met wat er allemaal met dit handige pakket gedaan kan worden. Naast video-editen, capturen en fraaie slideshows in heel veel uitvoerformaten o.a. screencapture, omzetten van allerlei video en audio-formaten. DVD's en Blue Ray Discs branden in verschillende formaten.
2146
8   Link   Lightzone
Een gratis alternatief voor Lightroom (Linux, Windows en Apple Mac)
1904
9   Link   Paint Shop Pro X5 / X6
Behoeft geen toelichting. Al jaren lang een bekend fotobewerkingsprogramma met professionele opties al kan het nog niet helemaal tippen aan Photoshop. Al weer een tijdje in handen van Corel. En als ik het goed heb werken vele voor Photoshop ontworpen plugins ook met Paint Shop Pro.
2665
10   Link   Darktable
Een open source (gratis) Fotobeheerder/RAW converter in de stijl van Lightroom. Sinds december 2017 is er ook een versie voor Windows. Naast versies voor Linux en OSX.
1670
11   Link   The Gimp
Een gratis "Photoshop kloon" voor diverse platformen.
2557
12   Link   RawTherapee
Open source (gratis) Lightroom kloon voor Windows, OSX en Linux (Ubuntu). Deze software is nog volop in ontwikkeling dus tip is om eerst het forum te bezoeken.
2028
13   Link   Topaz Labs
Creatieve Plugins voor Photoshop (Elements), Lightroom, Apple Aperture en iPhoto
2661
14   Link   Alienskin.com
Plugins voor Photoshop - Zie ook de productpagina met o.a. ImageDoctor (Dust & Scratch Remover)
2527
15   Link   Irfanview
Gratis fotobeheer programma
2515
16   Link   Pixia
Japans freeware teken/schilder programma met opties die ook aanwezig zijn in Photoshop en PaintShop
2804
17   Link   Paint.NET
Een gratis alternatief voor Photoshop en Paint Shop Pro. Alleen voor Windows XP en hoger. .NET Framework 2.0 of nieuwer vereist (.NET Framework 3.5 SP1 wordt aanbevolen)
2344
18   Link   Artweaver
Duits freeware "Photoshop kloon" om creatief foto's te bewerken (schilderen).
2313
19   Link   Niksoftware.com
Photoshop en Apple Aperture plugins
2341
20   Link   Humansoftware.com
Photoshop plugins
2229
<< Start < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>
Pagina 1 van 2