Epson V700 Foto Dia en Negatief Scanner huren

Huurprijzen:epson v700 front

3 dagen EUR 45,00
4 dagen of langer EUR 12,50 per dag
Borgsom EUR 150,00
Alle prijzen zijn incl. 21% btw

 

Kenmerken:

Met de standaard houders kunnen kleinbeeld negatieven en positieven (dia's), middenformaat (6x4,5 6x6 6x7 6x9) negatieven en dia's aan de strook en in batch gescand worden.
Grootformaatfilm (4x5") stuk voor stuk met de speciale filmhouder.
Andere ingeraamde dia's met een groter formaat dan kleinbeeld kunnen gescand worden door ze los op de glasplaat te leggen.
De Epson V700 is ook een prima scanner voor het scannen van foto's en glasnegatieven. 
Met gebruik van de alternatieve scan software is de scanner geschikt voor Windows, Apple OS X en Linux.


Tekst gaat verder onder de foto.6x6 epson v700
scan van een 6x6 dia met de Epson V700


Kenmerken (vervolg):

Deze scanner is uitgerust met het unieke Dual Lens-systeem van Epson én met DIGITAL ICE™-technologieën en levert daardoor film- en fotoscans van hoge kwaliteit. Noot: DIGITAL ICE werkt alleen met kleurmateriaal.
Kodak Brownie negatieven kunnen ook gescand worden. Deze zijn iets groter als middenformaat en passen dus niet in de standaard houders.
Scannen is wel mogelijk door gebruikt te maken van een extra glasplaatje (bijvoorbeeld uit een fotolijst).
Hoewel de Epson V700 op zich een prima scanner is met een werkelijke scanresolutie van 2400dpi en een hoge DMAX waarde komt de scanner het beste tot zijn recht voor het scannen/digitaliseren van grotere formaten film en ook glasnegatieven.
Daarnaast is de scanner ook prima om foto's te scannen (maximaal A4 formaat).
Qua snelheid is de Epson V700 minder als de Braun of de Nikon Coolscan 5000ED om ingeraamde kleinbeelddia's of negatieven aan de strook te scannen. DIGITAL ICE (stofjes en krasjesverwijdering) van de Epson V700 werkt nl. in 2 passes. In de eerste pass wordt het materiaal normaal belicht. In de tweede pass met infrarood licht. Bij elke pass moet de lamp opgewarmd worden. Hierdoor zal met de Epson V700 het scannen van kleinbeelmateriaal met DIGITAL ICE ingeschakeld ongeveer 30 seconden tot een minuut langer duren per beeldje. Ook werk de Digital ICE functie met de Epson V700 voor kleinere formaten films minder nauwkeurig.
formaten kleiner als kleinbeeld kunnen ook gescand worden. Maar met een kanttekening. Ik heb van FilmscanUSA nog houders voor Pocket Instamatic 126 en 110 en APS. Pocket Instamatic 126 zal nog wel gaan. Maar vanwege het kleinere filmformaat van Pocket Instamatic 110 en APS én de werkelijke scanresolutie van de Epson is dit niet echt aan te raden.